Dorpsplatform Maasbommel

Bijeenkomst vrijwilligers Hanzeweekend

“Brood, Spelen, Handel & Water”

Een kleine terugblik…
Zowel in Maasbommel als daarbuiten hoor je nog geregeld dat men met zoveel
plezier terugkijkt op de drukbezochte en zeer geslaagde Hanzeweekend van 2022.
Wat hebben wij onze kleine Hanzestad Maasbommel groots op de kaart gezet en vooral wat hebben wij veel plezier gehad
met elkaar zowel in de voorbereiding als tijdens het Hanzeweekend zelf.
Het Hanzeweekend had niet tot zo´n enorm succes gemaakt kunnen worden zonder de tientallen vrijwilligers!

Een kleine vooruitblik…
De zomer is weliswaar net voorbij en het duurt nog een maand of 10 voor het juli is, maar ´achter de schermen´ wordt er al maanden hard gewerkt om de editie van 2024 gestalte te geven.
Eén van de plannen kunnen wij alvast uit de doeken doen: er wordt op 13 & 14 juli 2024 een heuse Middeleeuwse Meerkamp gehouden! Daarnaast organiseren wij binnendijks weer de leuke brocantemarkt en hopen wij weer net zoveel enthousiaste bakkers te mogen verwelkomen als vorig jaar. Het festivalterrein wordt uiteraard omgetoverd naar de Hanzetijd rond het jaar 1400 en alle bezoekers kunnen rekenen op 2 dagen vol Middeleeuws vertier en spelen als bijlwerpen, ringsteken, boogschieten enz. met ridders, ruiters, handelaars, muziek en entertainment

Eén voor allen, allen voor één… wij zoeken:
Speldeelnemers, spelbegeleiders, bakkers, naaisters, verkeersregelaars, ridders, bouwers, stadshulpen en wat nog al niet meer. Als je het in je hebt, meld je dan aan als vrijwilliger voor het Hanzeweekend 2024. Zowel in de voorbereiding als op de dag zelf is er van alles waarmee jij kunt helpen deze dagen tot een mooi Middeleeuws feest te maken voor iedereen.

Voor de markt binnendijks zijn er nog plaatsen beschikbaar:
Brocanteurs en oude ambachtslieden (mandenvlechters, koperslagers, klompenmakers, etc.) pak je ‘middeleeuwse’ waar in en huur een kraampje voor slechts € 40,- voor het hele Hanzeweekend. Voor meer informatie of aanmelding graag contact opnemen met Miriam Broekmans (06 12 11 82 20).

Op 5 november 2023 in het Hanzehuys (14:00-16:00) is er een inloopmiddag voor alle inwoners en geïnteresseerden waar je meer informatie kunt krijgen en je je op kunt geven als vrijwilliger voor de Hanzedagen 2024.

Wij zien jullie graag op 5 november!
RegieTeam Hanzeweekend Maasbommel
Hanzeweekend 13 & 14 juli 2024

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud