Nieuwsbrief van het Dorpsplatform

logo dorpsplatform maasbommelHet Hanzehuys, update.

In het Hanzebladje van december hebben we al kort geïnformeerd over de ontstane situatie bij het Hanzehuys. Het dorpsplatform is gevaagd om mee te helpen bij het zoeken van een oplossing.

In december zijn er eerst gesprekken geweest met gemeente, huidige bestuur en dorpsplatform. Doel was duidelijk te krijgen waar de knelpunten liggen, waar de mogelijkheden en wie wat gaat doen. Als dorpsplatform zijn wij vervolgens gestart met (heel plezierige) gesprekken met de verenigingen en vrijwilligers. Als gebruikers van ons Dorpshuys en de meewerkende handen bij de activiteiten willen we hen graag betrekken bij het zoeken naar oplossing. Daarnaast is er door Emil van de Rakt een begroting gemaakt. Deze is vervolgens met Marthijs van de Bommelaers en Richard van Time Out besproken. Deze begroting wordt vervolgens eind januari weer met de gemeente besproken.

Nu er een begroting is kunnen we gaan starten met de volgende fase. Het werven van een nieuw bestuur en vinden van een uitbater/beheerder. In beide gevallen willen we een klein groepje formeren met vertegenwoordigers van de verenigingen, vrijwilligers en het dorpsplatform om tot een goede selectie te komen van het nieuwe bestuur en een nieuwe exploitant.

Als je nog suggesties of ideeën hebt. Wil je een rol in het bestuur spelen of heb je zin om als vrijwilliger activiteiten te ondersteunen. Voor een uurtje, middag, avond en specifieke dag. Het maakt niet uit. Het Hanzehuys is er voor ons. Maar het is er ook door ons. Laat het ons weten als je daarin iets wilt betekenen. Er zijn 2 vrijwilligers coördinatoren die jullie graag willen uitleggen waar en wanneer jullie iets kunnen doen.

Helaas is het Dorpshuis nu gesloten. Niet alleen om deze situatie. Dat geeft ons de tijd om aan de oplossing te werken. We houden je op de hoogte! En als je suggesties hebt horen we dat graag. Er gebeurt daarnaast nog heel veel meer in onze stad. De inrichting van onze wegen, bouwplannen, etc.. Daarover de volgende keer weer meer.

Namens het Dorpsplatform.
Trees Boerakker, Jack van Lent en Erik Brouwer.

Voor info of suggesties. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal