Nieuws van het Dorpsplatform

maasbommel luchtfoto 002Het Dorp ontwikkelingsPlan Maasbommel is van start!
Sommigen van jullie hebben hier misschien al van gehoord, maar voor velen zal het nieuw zijn; het Dorp ontwikkelingsPlan (DOP). Het doel van dit plan is om samen na te denken over de toekomst van Maasbommel.

Wat kunnen we met elkaar doen om te zorgen voor grotere sociale samenhang, leefbaarheid en zelfredzaamheid. Welke activiteiten kunnen we organiseren om nieuwe bewoners te verbinden met de oude en recreanten met de bewoners.

Hoe kunnen we samen de leefbaarheid behouden en mooier nog, verbeteren? Welke activiteiten kunnen we hiervoor organiseren en welke zaken hebben we hiervoor nodig? Waar moeten we zuinig op zijn en behouden en wat moeten we gaan ontwikkelen?

Een kleine groep enthousiastelingen is in samenwerking met het Dorpsplatform enige tijd geleden van start gegaan. De DOP leden willen alle inwoners bij het maken en uitvoeren van plannen betrekken. Er is veel te doen en de DOP leden zijn op zoek naar nog meer enthousiaste mensen.  We proberen een mix te vinden tussen denken en doen. Sommige zaken zijn nog erg abstract terwijl er ook al hele leuke nieuwe ideeën zijn ontstaan die nu al concreet worden opgepakt. Zo wordt er bijvoorbeeld op dit moment al hard gewerkt aan een welkomstpakket voor nieuwe inwoners. Op 18 november zijn we begonnen met een ‘Schouw’. Tijdens deze fietstocht hebben we op de fiets Maasbommel vanuit alle hoeken bekeken. Dit was een eerste begin om na te gaan wat er leeft en speelt in Maasbommel en zal mede als basis dienen voor het kiezen van onderwerpen/thema’s welke in de enquête verwerkt zullen worden. Voor het afnemen van de enquête zullen een groot aantal inwoners benaderd worden. Door deze interviews hopen we op veel input voor belangrijke onderwerpen om onze Hanzestad Maasbommel een aantrekkelijke woon-, werk-, en recreatie plaats te laten zijn ook in de toekomst! Dit proces wordt begeleid door DKK (dorpshuizen en kleine kernen). Het proces zelf is onze eigen investering, maar nieuwe activiteiten komen wellicht voor subsidie in aanmerking.

Wil je meedenken, jezelf aanmelden of heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met: Trees Boerakker (06-23211979) of Gerard Klop (06-50528986).

We hopen op jullie steun om samen tot iets moois te komen, waar veel mensen blij van worden is toch geweldig. Wij hebben er zin in! 

Dorpsplatform Maasbommel. Secretariaat p/a: Raadhuisdijk 36a, 6627 AD Maasbommel.
Email adres
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Maasbommel = 'www.hanzestadmaasbomme.info' Maasbommel = 'www.hanzestadmaasbomme.info'Maasbommel = 'www.hanzestadmaasbomme.info'Maasbommel = 'www.hanzestadmaasbomme.info'Maasbommel = 'www.hanzestadmaasbomme.info'Maasbommel = 'www.hanzestadmaasbomme.info'Maasbommel = 'www.hanzestadmaasbomme.info'Maasbommel = 'www.hanzestadmaasbomme.info'Maasbommel = 'www.hanzestadmaasbomme.info'Maasbommel = 'www.hanzestadmaasbomme.info' Maasbommel = 'www.hanzestadmaasbomme.info'Maasbommel = 'www.hanzestadmaasbomme.info'

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal