Hanzeweekend 16 en 17 juli 2022

kogge1

Nieuws stand van zaken: Na alle voorbereidingen zijn we nu dan toch echt concreet met een aantal zaken gestart. Inmiddels is onze lijst met vrijwilligers gegroeid tot over de 100 personen! Dank voor jullie aanmeldingen. Er zijn groepen gevormd o.a.: Bouwers, decorschilders, kostuumnaaiers, educatiegroep, bakkers, figuranten, verkeersregelaars, EHBO.

De Bouwers hebben in november 2021 een startbijeenkomst gehad en werken inmiddels in subgroepen op een 5-tal bouwlocaties aan de huisjes voor ons middeleeuws stadje. (materialen zijn nog steeds welkom)

De kostuumnaaiers zijn ook in december 2021 gestart. Stoffen zijn verzameld en ingekocht, voorbeelden zijn genaaid, patronen getekend etc. De naaisters werken thuis aan kostuums, mutsen, paardendekens etc. ( stoffen zijn nog steeds welkom) Alle figuranten worden door hen aangekleed.

Een educatiegroep werkt aan een programma voor de scholen in West Maas en Waal. Een programma dat onze jeugd een stukje geschiedenis laat zien van Hanzesteden en koggeschepen. En… natuurlijk van ons Hanzestadje Maasbommel.

 

Ook hebben we contacten met re-enactmentgroepen. Dat zijn groepen mensen die het leven uit die tijd naspelen. Zij zullen ook hun opwachting maken tijdens ons weekend. U moet dan denken aan bv. riddergevechten, boogschieten, uitoefening middeleeuwse ambachten etc.
hanzeweekend foto1

Voor de brocante markt in het park zijn al verschillende brocanteurs vastgelegd. De kramen zijn besteld en de plekken aangewezen. In het midden van het park komt een koffie en taart “paviljoen” waar onze Maasbommelse bakkers hun lekkernij verkopen aan de bezoekers.
Met de ondernemers uit het dorp, rondom het stadje/ park en havens zijn afspraken gemaakt m.b.t. catering, parkeren etc. Cliënten en bewoners van de Maashof zagen en schilderen rekwisieten.


Pave Media maakt een videodocumentaire over ons project vanaf de voorbereidingen tot en met het einde van ons evenement. Ook is er een nieuwe zakelijke facebookpagina waarop u al ons nieuws kunt volgen. Natuurlijk ook via de website van Maasbommel.
Kortom, we zijn……………..

Samen op weg naar Maasbommel in 1400!

Gerrit Lazet 06 58883743
Ger Broekmans 06 20070966
of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal