Hanzeweekend 16 en 17 juli 2022

kogge1

Wij zijn alweer een stapje dichterbij.!!!

Zoals u al hebt kunnen zien zijn er inmiddels twee fantastische huizen op het terrein geplaatst. En er volgen er meer! De bouwgroepen werken hard en vorderen gestaag.

De planning is dat op zaterdag 2 juli het stadje ter plekke verder wordt opgebouwd. En… daarbij kunnen we vele handjes gebruiken. De bouwers kunnen dit niet alleen. Dus iedereen die een steentje wil bijdragen roepen wij op hierbij aanwezig te zijn. Je kunt je ook nu alvast opgeven als “stadshulp” bij Rien Schuurmans: 06-51170788

Op 18 juli zal ook alles weer afgebroken moeten worden en ook daarbij hopen wij op veel hulp vanuit het dorp. Vele handen maken licht werk. Daarnaast zijn wij ook op zoek naar opslagruimte voor de huisjes, rekwisieten en kleding die bewaard gaan worden. Heeft u ruimte of weet u iemand die ruimte beschikbaar heeft laat ons dat dan s.v.p. weten.

De naaigroep heeft ontzettend hard gewerkt en doen dat nog. Al ruim 80 mensen zijn al van kleding voorzien en dan niet alleen de figuranten maar ook bewoners die, zoals wij dat graag zien, gewoon verkleed door het dorp, stadje en markt wandelen als toeschouwer. Want weet u nog ons motto? “Heel Maasbommel terug naar 1400”

De bakkersgroep is bij elkaar geweest, de planning en afspraken zijn gemaakt voor het taartenpaviljoen op de brocante markt. De brocanteurs voor die markt zijn inmiddels vastgelegd en hebben er zin in. Op zaterdagochtend 16 juli zullen zij al vroeg hun kramen gaan inrichten. De kramen zelf worden al twee dagen eerder geplaatst.

Koggeschip: De schippers van het koggeschip hebben ons al in Maasbommel bezocht en ter plekke gekeken hoe het schip aangemeerd zal moeten worden. Hiervoor wordt er ook nog een extra ponton aangelegd i.v.m. diepgang van het schip. Afspraken zijn gemaakt met de verenigingshaven. De mast van het schip wordt in Kampen eraf gehesen en in Lith bij betonfabriek Bouwoort met kraan weer op het schip gehesen. Een enorme klus. Op 16 juli vertrekt het schip richting ons stadje en wordt vergezeld door een zeilende vloot van platbodems. Meer info volgt later.

De veiligheidsregio heeft onze plannen goedgekeurd en de evenementenvergunning wordt afgegeven. De samenwerkende horecaondernemers uit Maasbommel richten een horecaplein in op het ronde grasveld bij de bootinlaat. Ook staan er ondernemers uit Maasbommel die vanuit hun ‘foodtruck” voor hapjes zorgen .

Voor de omwonenden houden wij nogmaals een informatieavond om het verkeersplan e.d. door te nemen.

Kortom vele vrijwilligers zijn aan de slag om er een geweldig festijn van te maken en wij hopen, en gaan er eigenlijk van uit, dat vele inwoners van Maasbommel een steentje willen bijdragen.
Tot zover, volg ons op ook facebook en website van Maasbommel.

Regieteam Hanzeweekend.

Gerrit Lazet 06 58883743
Ger Broekmans 06 20070966
of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal