Hanzeweekend 16 en 17 juli 2022

kogge1

We kunnen de dagen aftellen, het gaat nu snel!!!

Op de basisschool zijn de kinderen inmiddels gestart met een project over de geschiedenis van de Hanzestad en de tijd waarin de mensen toen leefden. Er komt in twee weken een gevarieerd programma aan bod. Dit prachtige programma is ontwikkeld door onze vrijwilligers uit de educatiegroep.

Vanaf 2 juli wordt ons stadje geleidelijk opgebouwd, u kunt dat allemaal zien. Maar beter nog u kunt ons ook daarbij helpen. Vele handen maken licht werk! Kom en help mee! Op 18 juli zal ook alles weer afgebroken moeten worden en ook daarbij hopen wij op veel hulp vanuit het dorp.

Onze oproep voor opslagruimte na afloop heeft gewerkt! Bij zorgboerderij De Maashof mogen wij rekwisieten en kleding opslaan. En onze huisjes mogen in de stallen van Henk van Wijchen opgeslagen worden. Heel veel dank daarvoor.

We maken heel veel publiciteit. In alle dorpen van de Gemeente West Maas en Waal hangen we borden en delen we flyers uit. In de pers en de media verschijnen artikelen over ons weekend. De Gouden Ham in samenwerking met Bureau Toerisme zorgt voor beachflags en dubbelzijdige dranghekdoeken en alle horeca ontvangt bierviltjes met opdruk.

Voor omwonende van Raadhuisdijk en Pleinstraatje:

Vanaf donderdag 14 juli zal er in het park begonnen worden met opzetten van kramen, bakkerstent (beschikbaar gesteld door Stichting Jeugdwerk Maasbommel) en sanitairwagen. In verband met de afsluiting op 16 en 17 juli ontvangen de omwonenden een ontheffingsbrief in de brievenbus. In dat weekend zal er ’s nachts bewaking rond de terreinen lopen.

Het veerpont Maasbommel zal op 16 en 17 juli geen gemotoriseerd verkeer overzetten. Het pont vaart dus alleen voor fietsers en voetgangers. Pontje ham blijft natuurlijk wel in de vaart. De bootinlaat is op beide dagen uiteraard gesloten en schippers worden verwezen naar een alternatieve bootinlaat.

Doorgaand verkeer wordt vanaf hoek Bovendijk/ Heerstraat en Raadhuisdijk (bij de kerk) omgeleid. Omwonenden Bovendijk en havens blijven bereikbaar. Parkeren voor het evenement kan op het grasveld van de uiterwaarden aan de Krijendijk.

Op zaterdag 23 juli organiseren wij voor alle vrijwilligers een bedankfeestje in het Hanzehuys. ( noteer alvast!)

Wij hopen, samen met alle inwoners, er een gezellig en onvergetelijk Hanzeweekend van te maken. Het eerste Hanzeweekend in Maas en Waal !

“Heel Maasbommel terug naar 1400”

Regieteam Hanzeweekend.

Gerrit Lazet 06 58883743
Ger Broekmans 06 20070966
of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal