Koosje lanceert ‘Een te grote jas’

coverBegin mei komt voor Koosje de Leeuw een wens in vervulling. Dan ziet haar boek ‘Een te grote jas’ het levenslicht. Een levensverhaal dat gaat over haar opgroeien in de jaren vijftig en zestig in het Land van Maas en Waal. De streek waar ze ook naar school ging. Ze denkt nog vaak terug aan de huishoudschool St.-Zita, waar ze op haar toekomst als perfecte huisvrouw werd voorbereid. Maasbommel ligt haar na aan het hart. De familie Brands heeft veel voor het gezin in de moeilijke jaren betekend.

In haar debuut ‘Een te grote jas’ neemt Koosje je mee naar haar jeugd. Ze zag in 1951 het levenslicht in Alphen aan de Maas. Na haar kreeg ze vijf broers. Als ze dertien jaar is overlijdt haar vader en wordt ze moeders rechterhand. Dat voelt voor haar als een grote verantwoording.

In ‘Een te grote jas’ beschrijft ze aan de hand van subtiele, herkenbare, grappige anekdotes hoe ze opgroeit en omgaat met haar rol in het gezin. Deze anekdotes worden versterkt door de sfeerbeelden en foto’s van het gezins- en plattelandsleven van de jaren vijftig en zestig.

Het boek is beschikbaar vanaf begin mei 2020.
Voor informatie en bestellen (17,95): mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor meer info zie website https://koosjeschrijft.nl/

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal