Thuis stilstaan bij 4 en 5 mei in West Maas en Waal

4371191120221320De herdenking op 4 mei en de viering van Bevrijdingsdag op 5 mei heeft dit jaar een andere vorm dan gebruikelijk. De gemeente West Maas en Waal volgt de landelijke richtlijnen en adviezen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. We komen dus niet samen, maar blijven thuis. Er zijn geen herdenkingen met publiek.

In de dorpen in West Maas en Waal zijn dit jaar geen herdenkingen met publiek. Wel leggen vertegenwoordigers van het college en de 4 mei-stichtingen kransen bij de oorlogsmonumenten. Zonder publiek. De burgemeester publiceert een toespraak op de website en social media.

Thuis herdenken
Inwoners herdenken dit jaar vanuit huis. Op televisie kan iedereen de Nationale Herdenking en de toespraak van Zijne Majesteit de Koning kijken. Het Nationaal Comité roept daarnaast blazers op om vanuit huis het Taptoe-signaal mee te spelen om 19.58 uur. Daarna volgen twee minuten stilte. Om 20.02 uur klinkt het Wilhelmus. Het Nationaal Comité nodigt iedereen uit om thuis het eerste couplet mee te zingen. Inwoners mogen dit jaar de vlag gedurende de hele dag halfstok hangen. Dus niet alleen na 18.00 uur.

Bevrijdingsdag thuis vieren
Dit jaar was het jaar dat we 75 jaar bevrijding groots zouden vieren. Door de coronacrisis gaan de vele bijzondere activiteiten in onze gemeente niet door. Op 5 mei roept het Nationaal Comité alle inwoners op om de hele dag de vlag uit te hangen. Ook Bevrijdingsdag viert iedereen thuis.

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal