Terugblik Hanzeweekend 2022

kogge1

Heel Maasbommel was terug naar 1400! 

We kijken terug op een zeer geslaagd Hanzeweekend. Wat was het druk! Meer dan 10.000 bezoekers hebben ons stadje bezocht. We kunnen met recht zeggen dat we met z’n allen Hanzestad Maasbommel op de kaart hebben gezet. Het lange voortraject van samenwerkende groepen inwoners leverde een fantastisch evenement op, waar we met trots op terug kunnen kijken.

Verbinding was een van onze doelstellingen en dat hebben we ervaren gedurende de voorbereidingen en tijdens het evenement. Iedereen was enthousiast en van bemanning van het Kamper koggeschip, re-enactmentgroepen en brocanteurs kreeg Maasbommel een grote pluim. Dat hadden ze zelden zo meegemaakt zeiden ze.

De huisjes zijn afgebroken, de taarten zijn op, de kleding is opgeborgen en het educatieproject ligt in de kast op de basisschool. De trap in het park is het enige zichtbare overblijfsel van het weekend en daar zijn we ook erg blij mee.

Er is inmiddels ook een documentaire over het Hanzeweekend. Deze is te zien op Tweestromenland in Beeld en Geluid. We genieten ook van de honderden foto’s en filmpjes die door inwoners en bezoekers op sociale media zijn en in het Fotoalbum van deze website zijn gezet.

Nu denken we na over de toekomst. Duidelijk is dat niet ieder jaar zo’n spektakelstuk kan worden neergezet. Mocht u geïnspireerd zijn geraakt en heeft u ideeën, laat het ons weten, bel dan met Gerrit Lazet 06-58883743 of stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namen zijn onmogelijk te noemen op deze pagina daar is gewoonweg geen ruimte voor. We bedanken iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan dit onvergetelijke Hanzeweekend. Inwoners, vrijwilligers, medemogelijkmakers / sponsoren , acteurs uit omringende dorpen , Pave Media, Kamper koggeschip, platbodems, Maasveren, WSV de Gouden Ham, De Maashof, Vaerdich volk, Hospitaalridders, troubadour Lucas Florent, compagnie Gallimaufry, Kasteelschutters, EHBO, Brandweer, SJM en samenwerkende Maasbommelse horeca en foodtrucs .

Heel Maasbommel bedankt !
Regieteam Hanzeweekend.

Gerrit Lazet 06 58883743
Ger Broekmans 06 20070966
of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal