Kom in actie tijdens de Week van Lezen en Schrijven Beneden-Leeuwen

intro1Van donderdag 8 tot en met woensdag 14 september is het de Week van Lezen en Schrijven. Georganiseerd door Stichting Lezen en Schrijven. Digi-Taalhuis West Maas en Waal neemt ook weer deel aan deze themaweek. Maar dit jaar zijn er activiteiten in de hele maand september.


Aandacht voor laaggeletterdheid door activiteiten
Honderden organisaties in het land vragen tijdens de Week van Lezen en Schrijven aandacht voor laaggeletterdheid. Dat doen zij door activiteiten te organiseren. Ook in West Maas en Waal zetten Bibliotheek Rivierenland, ROC Rivor, Sociom en de gemeente zich in om extra aandacht te vragen voor laaggeletterdheid.

Al voor het 4de jaar wordt er voorgelezen
Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal organiseert het voorlezen op de basisscholen. De burgemeester, een wethouder of een raadslid lezen de kinderen van alle leeftijden voor. Het Mobiel Digi-Taalhuis bezoekt de scholen en de kinderopvang om het Digi-Taalhuis onder de aandacht te brengen. Want hoe meer mensen weten van de mogelijkheden van het Digi-Taalhuis hoe beter.

Prijsvraag: een rebus
Op woensdag 7 september staat er een pagina over laaggeletterdheid in de lokale krant. Met onder andere foto’s en quotes van deelnemers. Ook staat er een rebus in deze krant. Alle inwoners van de gemeente West Maas en Waal kunnen meedoen. De rebus ligt ook in de bibliotheek van Beneden-Leeuwen en Dreumel en in het gemeentehuis. Inleveren kan tot en met 17 september. Uit alle goede inzendingen wordt een winnaar getrokken. Deze winnaar ontvangt een waardebon voor een lunch bij Brasserie de Rosmolen.

Workshops DigiVitaler
Met het lesprogramma van DigiVitaler leer je om zelf je gezondheidszaken te regelen via internet. Bibliotheek Rivierenland organiseert in West Maas en Waal drie workshops, op 13/20/27 september, in achtereenvolgens Appeltern, Maasbommel en Beneden-Leeuwen. Van 9.30-11.00uur. Samen gaan we aan de slag om beter wegwijs te worden in het patiëntenportaal van het ziekenhuis. De workshops zijn gratis. Iedereen kan meedoen, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Het is handig als je al een beetje ervaring hebt met de smartphone, tablet of computer. Voor meer informatie en aanmelden: Bel met telefoonnummer 0344 639940 of kom naar de balie van de bibliotheek.

Workshop Dans voor Vrouwen
Gezellige, gratis dansworkshop op 28 september, van 10-00-13.00 in MFA De Rosmolen in Beneden-Leeuwen. Samen met andere vrouwen leer je verschillende danspasjes en kom je tot rust met yoga-oefeningen. Doe gemakkelijk zittende kleding aan en neem een yogamatje mee, als je die hebt. De ochtend wordt afgesloten met een kopje lettersoep. Voor meer informatie en aanmelden: Bel met telefoonnummer 0344 639940 of kom naar de balie van de bibliotheek. 

2,5 miljoen volwassen moeite met lezen en schrijven
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen.

Voor wie meer wil weten over het aanbod van het Digi-Taalhuis: Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of bel met 06 2312 8794.

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal