Megastallen in onze Hanzestad?

protest megastallen topdeel

protest megastallen onderste deel

Zeg NEE tegen intensieve kalverhouderij in onze Hanzestad

In deze tijden van stikstofdiscussies en boeren die moeten inkrimpen, zijn wij geschokt door het plan om een intensieve kalverhouderij te starten in onze prachtige Hanzestad. En ook nog eens puur voor eigen gewin, want het vlees gaat allemaal naar het buitenland.

3.600 kalveren is drie keer zoveel als het aantal inwoners van ons rustige dorp. En met mogelijke uitbreiding kunnen dit er zelfs 7.000 worden. Ziet u dat zitten?

Het is 5 voor 12, maar nog niet te laat! We kunnen nu nog een vuist maken en dit tegen gaan. Maar dit kunnen we niet alleen. We hebben uw hulp keihard nodig.

Waarom willen we dit niet:
- Pal naast het dorp
- Geluidsoverlast
- Stankoverlast
- Luchtvervuiling (Co2 en stikstof)
- Dierenleed
- Oneerlijk tegenover boeren die moeten inkrimpen of zelfs stoppen

Geef uw steun
Ook uw stem, als inwoner van Maasbommel, is hard nodig. Het actiecomité wil zoveel mogelijk stemmen verzamelen. We hebben tot en met 9 november om dit te doen, dan sluit de bezwaarperiode. Hoe meer stemmen, hoe beter!

Geef uw nee-stem makkelijk en snel door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een mail te sturen, met onderwerp ‘Ik ben tegen’ en uw naam als afzender. Uw motivatie is daarbij welkom en nemen wij graag in ontvangst, maar hoeft niet.

Meer informatie?
Neem contact op met Gerard Klop, aanspreekpunt van het actiecomité via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 06-50528986.

Wijzigingsplan Maasbommel, Kapelstraat 38: Klik hier

Artikel in de Gelderlander: Klik hier

Zembla: Het gouden kalf op npo start: Klik hier 

 

 

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal