Maasbommelse Superkwis 2023

logo superkwiz

Hoog bezoek in het Hanzehuys op vrijdagavond 7 april! De uitreiking van de Maasbommelse superkwis stond deze avond op het programma. Aan Prins Casper d’n Eerste en zijn Adjudant Twan de belangrijke taak om te jureren voor de bonus opdracht van deze editie.

Een veelzijdige stoet van Abrahams
De avond werd aan elkaar gepraat door Adriaan Kodde. De tussenstand van de kwis was al bekend. Er konden echter bonuspunten verdiend worden door op creatieve wijze een Abraham te presenteren. Vele teams gaven daar gehoor aan, waardoor we een veelzijdige stoet van Abrahams aan ons voorbij zagen trekken.

De hele zaal zong mee uit volle borst
De aftrap was voor ‘de Sluizers’. De enige echte vader Abraham zong met zijn team zijn alom bekende hit “Daar bij dat kleine café aan de haven”. Met een variant op de tekst “Daar bij dat kleine café in Maasbommel”. De hele zaal zong mee uit volle borst, de sfeer zat er meteen goed in! Het optreden werd beloond met een gouden plaat.

Alles in Maasbommel is super
‘Het Viltje’ zong het Smurfenlied en bracht een opblaas Abraham mee. (“Kost 300 piek maar dan heb je wat”). Het ‘Dijkenteam’ presenteerde de Abraham van de toekomst: de genderneutrale Abrarah, ‘de Quizvrienden’ brachten een transgender Abraham mee, die nog een paar operaties had te gaan om tot Sarah te transformeren. ‘Het Polderteam’ nam ons mee in de geschiedenis van de Hanzestad Maasbommel, dat nu achter een gordijn van stikstof lag. ‘Team Tien’ blikte vooruit naar de toekomst, een zwaar vervuild Maasbommel, waar je zelfs met een mondkapje niet de hele dag buiten kon zijn. Megastallen beheersten het straatbeeld, men leefde in volledige isolatie. ‘De Ven fans’ waren de hekkensluiters. Omdat alles in Maasbommel super is brachten zij Superman mee. Een aantal teams deden niet mee. ‘De Liberties’ “wisten niet dat er bier was”, ‘de Makkers’ riepen “wij zijn er niet, Abraham heeft Corona”. Na de presentaties werd een eerste reactie gevraagd van de jury. Zij zeiden naar alles gekeken te hebben.

Het Viltje
Na deze gezelligheid was het moment daar, de uitslag van de Dorpskwis. De prijzen werden uitgereikt door de Prins. De derde plaats was voor Het Dijkenteam, de tweede plaats voor de St Lambertusschool en de eerste plaats voor Het Viltje. De overall winnaar van de kwis inclusief Abrahamverkiezing: ook voor Het Viltje! Allemaal van harte gefeliciteerd!

Poedelprijs
Dit jaar werd er ook een poedelprijs vergeven. Deze was voor het team dat als laatste was geëindigd. Een doosje werd overhandigd aan de jury. “De inhoud is zelfs beter dan de eerste prijs”, aldus prins Casper. Tevens een prijs met een grote verantwoordelijkheid. Het team met de minste punten diende (te zorgen dat) de dorpskwis editie 2024 georganiseerd zou worden. Dit team was er niet, waarop de kwissers van Het Viltje zich opwierpen om editie 2024 te organiseren. Super fijn! Ook volgend jaar weer een Dorpskwis!

Hartelijk bedankt
Dit jaar worden de overgebleven sponsorgelden geschonken aan het goede doel: Droomdekens Maas en Waal, een ander deel aan het Hanzebladje. De organisatie van editie 2023 lag bij de Steenuilen, zij kijken met genoegen terug op deze geslaagde Superkwis en feestavond. De kwis werd mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren, waarvoor onze hartelijke dank! Onze speciale dank gaat uit naar prins Casper d’n Eerste en zijn Adjudant Twan.

foto2023

Marloes Jansen en Gerard Klop

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-28578273
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-50528986

www.maasbommelsesuperkwis.nl

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal