VINCENT VAN NEERBOS NIEUWE BURGEMEESTER WEST MAAS EN WAAL

foto vincent neerbosArnhem - De heer V.M. (Vincent) van Neerbos, 36 jaar (PvdA) wordt per 8 december 2017 benoemd tot burgemeester van de gemeente West Maas en Waal. Vincent van Neerbos is momenteel werkzaam bij de GGD, daarvoor was hij wethouder bij de gemeente Neder-Betuwe.
Op 22 juni 2017 heeft de gemeenteraad van West Maas en Waal de profielschets voor de nieuwe burgemeester, in het bijzijn van de commissaris van de Koning in Gelderland Clemens Cornielje, vastgesteld.
Voor de burgemeestersvacature West Maas en Waal (ca. 18.650 inwoners) hadden zich 36 sollicitanten per brief gemeld. De commissaris van de Koning heeft gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten. Vervolgens heeft hij overleg gehad met de door de gemeenteraad van West Maas en Waal ingestelde vertrouwenscommissie.
De vertrouwenscommissie heeft eveneens gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten. Op basis van de vastgestelde profielschets heeft de vertrouwenscommissie twee kandidaten voorgedragen aan de gemeenteraad. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de aanbeveling van de gemeenteraad en het advies van de commissaris van de Koning overgenomen. Tijdens de raadsvergadering van vrijdag 8 december 2017 wordt Vincent van Neerbos beëdigd door de commissaris van de Koning.

De commissaris van de Koning treedt in deze procedure op als rijksheer.

 

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal