Weer plan voor Maasbommels vakantiedorpje Appelgaard

Gelderlander 15 januari 2018 door JODY UMMELS..     Foto Jan Rikken: Achter de boerderij aan de Velddijksestraat in Maasbommel waar project Appelgaard is gepland.  

achter de boerderij aan de velddijksestraat in maasbommel waar project appelgaard is gepland. foto jan rikkenEr komen 25 vakantiehuisjes aan de Velddijksestraat in Maasbommel. Tenminste: als het plan nu wél slaagt. Voor de derde keer in vijftien jaar tijd is het plan voor het vakantiedorpje Appelgaard uit de mottenballen gehaald. De gemeente West Maas en Waal houdt de vinger aan de pols, maar is in principe bereid mee te werken en sloot een intentieovereenkomst met de projectontwikkelaar. 

,,Door er zo vroeg bij te zitten, kunnen we het plan direct bijsturen waar nodig'', zegt verantwoordelijk wethouder Sander Bos. ,,We willen van de ontwikkelaar een goed plan zien en horen hoe hij gaat voorkomen dat er permanent gewoond wordt, hoe hij de omwonenden informeert en we willen dat het plan kleinschaliger blijft dan in de eerdere opzetten.''

Grootschalig
Het plan voor de Appelgaard kwam voor het eerst in 2003 in beeld, maar stuitte toen op fel verzet van omwonenden, die het, toen met liefst 80 vakantiehuizen, veel te groot van opzet vonden. Vier jaar later dienden de initiatiefnemers opnieuw een plan in, maar stuitten op een nee vanuit het gemeentehuis, dat het plan opnieuw te grootschalig vond. Daarop volgden de jaren van economische crisis, waarop het idee in de koelkast verdween.

Dat het plan nu het economische tij mee heeft, betekent niet dat er snel gebouwd gaat worden. Bos: ,,We staan nog helemaal aan het begin. Ik verwacht binnen een jaar meer duidelijkheid, maar nog zeker geen bakstenen.''

Ondanks de moeilijkheden in het verleden, blijft de gemeente in beginsel wel positief staan tegen dergelijke plannen. Het gebied rond De Gouden Ham is bestemd voor recreatie en toerisme.

 

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal