Ondersteuning bij thuisadministratie

ondersteuning thuisadministratieSteeds vaker komen er signalen bij de gemeente of Vraagwijzer binnen dat inwoners hulp nodig hebben bij het orde krijgen van hun geldzaken en financiële administratie. Ook nu, tijdens de coronatijd, blijkt dat deze, en misschien de hier opvolgende crisis, diverse mensen financiële hoofdpijn krijgen.Vanaf 1 juni heeft de welzijnsaanbieder Sociom vrijwilligers geworven, om inwoners van de gemeente West Maas en Waal te helpen om hun administratie weer op orde te krijgen. Inmiddels staan er 4 mensen klaar om aan de slag te kunnen. Sterker nog; er is al effectieve hulp aangeboden aan enkele inwoners om weer wat licht in de financiële duisternis te brengen.


Voorkomen geldproblemen

In een eerder interview verklaarde wethouder Bert van Swam: “We gaan met deze dienst kijken hoe vrijwilligers het beste kwetsbare inwoners kunnen ondersteunen. Door een beter inzicht in hun thuisadministratie worden geldproblemen voorkomen.” De vrijwilligers bieden ook hulp bij het gebruik van financiële regelingen. Ook signaleren zij eventuele andere problemen in de leefsituatie van die inwoners. Bert van Swam: “Op deze manier krijgen we een algemene preventieve voorziening.”
logo
Er is gekozen voor Sociom omdat zij al sinds 2017 actief is in de gemeente. De ondersteuning bij thuisadministratie sluit ook aan bij haar bestaande taken: begeleiden van vrijwillige adviseurs, samenlevingsopbouw en jongerenwerk. Daarnaast is Sociom een onafhankelijke partij die op maat mee kijkt hoe uw leefbaarheid, en vaak begint dit bij financiële zaken, vergroot kan worden. Als financiën niet op orde is, hoe kunt u dan genieten van de oude dag, de omgeving of van de geweldige gemeenschap waarin uw woont.

Voor vragen hierover of ondersteuning kunt u zich melden bij Vraagwijzer (0487 – 790790) of via een kort mailtje naar Marcelino Thuis van Sociom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Hij zal, wanneer mogelijk, met u contact opnemen.

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal