Dorpsplatform Maasbommel

MijnGemeente app: simpel en snel meldingen doorgeven

Inwoners van gemeente West Maas en Waal kunnen vanaf 15 januari meldingen doen via een nieuwe app: MijnGemeente app. Het gaat om meldingen in de openbare ruimte zoals kapotte verlichting, zwerfafval, verstopte riolering, losse tegels op straat of omgewaaide bomen.
Wethouder Ans Mol is enthousiast over de nieuwe gebruiksvriendelijke app: ‘Inwoners zijn de ogen en oren van onze gemeente. Met deze nieuwe app kunnen inwoners snel en makkelijk een melding doen als ze iets zien. Ze kunnen foto’s toevoegen en een exacte locatie doorgeven. Dat is voor onze medewerkers van de buitendienst erg handig. Zo werken we samen aan een leefbaar West Maas en Waal’.

Inwoners krijgen terugkoppeling
Een ander voordeel van deze nieuwe app is dat inwoners automatisch een terugkoppeling krijgen. Zo weet de melder wanneer het is opgelost. Dit kan overigens alleen als het mailadres is ingevuld. Bij anonieme meldingen kan dat uiteraard niet. Een ander voordeel is dat inwoners alle meldingen op een kaart kunnen zien. Als een melding al bekend is, is een nieuwe melding niet meer nodig.

De app is gratis te downloaden
De app is gratis te downloaden in de Google Play store of Apple store. Na het installeren van MijnGemeente app moeten gebruikers zich eenmalig aanmelden. Inwoners die geen smartphone hebben, kunnen meldingen doen via www.westmaasenwaal.nl/meldingdoen of kunnen 14 0487 bellen.

De app van gemeente West Maas en Waal vervalt
Inwoners konden voorheen meldingen doen via de speciale app van de gemeente West Maas en Waal. Deze app vervalt 15 januari helemaal.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud