Dorpsplatform Maasbommel

Opvang Oekraïners Raadhuisdijk in Maasbommel gaat niet door

Beneden-Leeuwen – Enkele weken geleden gaf de gemeente West Maas en Waal aan dat het pand aan de Raadhuisdijk 18 in gereedheid wordt gebracht voor de opvang van 30 Oekraïense vluchtelingen. Dit gaat niet door.

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 11 oktober was er een informatiebijeenkomst in Het Hanzehuys in Maasbommel. De avond is goed bezocht. Na het welkomstwoord van burgemeester Vincent van Neerbos, gaf wethouder Marieke van den Boom – Witzel een presentatie over de plannen. Daarna was er de mogelijkheid om vragen te stellen.

Kijken naar andere mogelijkheden
Tijdens de informatieavond kwamen bezwaren van de inwoners naar voren over onder andere de geschiktheid van het pand en de locatie. Maar werden er ook vraagtekens gezet over de verkeersveiligheid aan de Raadhuisdijk. In de loop van de avond bleek dat er in Maasbommel een andere locatie beschikbaar is. Het gaat om een pand aan de Bovendijk. Deze locatie is passender. Er is besloten niet door te gaan met het pand aan de Raadhuisdijk. We gaan andere mogelijkheden onderzoeken.

Meer informatie
De gemeente staat klaar voor inwoners die vragen hebben. Op de website van de gemeente staat mogelijk al het antwoord op een vraag. Daar heeft de gemeente een speciale pagina voor: www.westmaasenwaal.nl/steun-oekraine  Mailen mag natuurlijk ook. Dit kan naar . Een medewerker van de gemeente neemt dan contact op.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud