Dorpsplatform Maasbommel

Voorverkoop Hulde aon de Gekulde van start

Op zaterdag 18 november tussen 10.00 u. – 13.00 u. start de voorverkoop voor de nieuwe streekmusical van De Bewaorsmiense. De voorverkoop vindt plaats op de beide speellocaties in De Bogerd in Druten en De Rosmolen in Beneden-Leeuwen.

Het verhaal
‘Hulde aon de Gekulde’ is een Maas en Waalse volksvertelling die zich afspeelt in 2023. In het leven zijn er altijd winnaars en gekulden. Zo ook in deze nieuwe productie. List, bedrog, belazeren, alles komt voorbij in deze streekmusical. In de bredere zin gaat het om de cultuur die onder druk staat, door steeds meer mensen, auto’s, motoren op de dijk, woningbouw, boeren die verdwijnen, ontzanding en verondieping. Het Dreumelse schrijversduo Mari v.d. Berg en Ko v.d. Boom heeft de nieuwe musical voorzien van even pittige als zeer grappige ingrediënten en tegenstellingen. Dialectsprekers tegenover ABN-ers, en analoge mensen versus digitale gebruikers. De oorspronkelijke bewoners komen te staan tegenover de import, rijk en arm in contrast met het klimaatprobleem en de drugsproblematiek onder de jongeren. De beide auteurs hebben de musical ook voorzien van 10 prachtige liedjes van rock, pop, rap tot zelfs carnavaleske klanken. En natuurlijk ontbreekt er geen granuliedje. De streekmusical waarvoor al volop wordt gerepeteerd wordt vanaf 11 t/m 14 april 2024 in Druten op de planken gebracht en vanaf 19 tot en met 21 april in Beneden Leeuwen.

Speciale actie voor de jeugd
Voor de jeugdige bezoekers tot en met 17 jaar zijn de kaartjes tegen de sterk gereduceerde prijs van €5,– verkrijgbaar. De kaartjes voor de volwassenen zijn €17,50. Tijdens de voorverkoop worden er vooraf aan alle aanwezigen, nummers uitgedeeld. De verkoop vindt plaats op nummervolgorde. Per persoon kan men maximaal 10 kaarten kopen. Na de voorverkoop zijn de kaarten te koop op onderstaande adressen. Juwelier Akkermans Druten, Skoen Schoenmode Beneden Leeuwen en Wim van Leeuwen Appeltern 06 812 843 81. Zowel tijdens de voorverkoop als daarna zijn de kaarten alleen via contante betaling te verkrijgen. www.bewaorsmiensecultuur.nl

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud