Dorpsplatform Maasbommel

Breek de Week

Door Bert Janson deelnemer Wandel café Maasbommel
Van alles moet zo nodig. Kinderen naar school brengen, de boodschappen plannen, de partner coachen, kinderen met schoolwerk helpen, huishouden doen, tuin onderhouden en zo voort. In de weekends even een beetje kans om tot jezelf te komen. Het leven is een aaneenrijging van verplichtingen, van weekend naar weekend. De kans op overspanning is niet te onderschatten. Tekort aan lichaamsbeweging doet zich voor, gebrek aan tijd voor sociale contacten belemmeren de gemeenschapszin. Voor dit alles is normaliter geen energie meer over.

Het mooie van Maasbommel is dat bijna alle mogelijke spanningen en problemen geneutraliseerd kunnen worden. Dat kan door in het midden van de week een psychische time out in te lassen. Dat kan, deze volledige ontspanning midden in de week. Dat kan, ofwel “Breek de Week” met het Wandel Café in Maasbommel.

Elke woensdagmorgen om 10.00 uur organiseert het Wandel Café vanuit Het Hanzehuys een wandeltocht van één tot anderhalf uur. Na terugkomst in het Hanzehuys is het aansluitend koffie time. Neem zelf de proef op de som en wandel mee. Vanaf het begin van de week kijk je er al naar uit. En vanaf woensdag 12.00 uur maak je de week af met een uitstekend humeur en een gezond lichaam.
Wandelen over de dijken, langs weilanden in de natuur. Erik vertelt onder het wandelen dat hij een nieuw systeem heeft om zijn vijver schoon te houden. Jeannette gaat met haar dochter naar een hardrock concert. Bert bedankt de koeien in de wei voor de kaas die hij elke dag kan eten dankzij het vee. En zo voort. Wat is het heerlijk je gevoelens te delen, genieten van landschappen en met zuurstof in je lijf thuis te komen.
Naast de reguliere wandelingen zijn er ook programma’s. Een gids wandelt mee en laat historische huizen in Maasbommel zien, vertelt over de geschiedenis. Een speciale natuurwandeling met gids zit in de planning.
Deze wandelingen kosten geen geld, gratis! Mee doen met de wandelingen is geloven. Elke woensdag om 10.00 uur, Hanzehuys, De Bennenmaker 15, 6627 HA Maasbommel. Wij zien u toch ook, aanstaande woensdag?
Informatie: Jeannette van Rossum, telefoon 06 3050 1603.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud