Dorpsplatform Maasbommel

Maak gebruik van de gemeentewebsite voor een afspraak of aanvraag

Beneden-Leeuwen – Maak alleen gebruik van www.westmaasenwaal.nl voor het maken van een afspraak of het doen van een aanvraag.

De gemeente werkt niet samen met commerciële websites
De gemeente West Maas en Waal heeft meldingen ontvangen over websites van commerciële partijen die ‘helpen’ bij het regelen of aanvragen van zaken bij de gemeente. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanvragen van een uittreksel uit het bevolkingsregister, of het maken van een afspraak. De gemeente heeft niets met deze websites te maken. Zij werken hier niet mee samen!

De inwoner betaalt meer bij een commerciële website
Via zoekmachines op internet kunnen de inwoners terecht komen op commerciële websites. Zij vragen aan hen persoonsgegevens, zoals Burgerservicenummer (BSN) en geboortedatum. Er worden onnodige en hoge kosten in rekening gebracht. Bij de gemeente kost het aanvragen van een Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) € 11,-. Bij een commerciële website betaalt de inwoner € 37,25.

Een uittreksel kan de inwoner gewoon eenvoudig zelf bij de gemeente aanvragen. Zowel via de website als aan de balie. Online is dan altijd de DigiD nodig. Voor het aanvragen van bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs maakt de inwoner een afspraak.

Afspraak maken
Een afspraak maken bij de gemeente is altijd gratis. Een afspraak maakt men via westmaasenwaal.nl/contact. Of men belt met telefoonnummer 14 0487

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud