Dorpsplatform Maasbommel

Maak kennis met de vrijwilligers van het Dorp ontwikkelingsplan

Hallo, ik ben Gerard Klop en woon sinds 2008 met partner en 2 van mijn 4 kinderen in Maasbommel. Voorheen heb ik op verschillende plekken in het binnenland maar ook het buitenland gewoond en gewerkt. Op zoek naar rust, ruimte en landelijkheid vanuit Amsterdam en Leiden hebben wij gekozen voor Maasbommel. Een prachtig klein dorp dichtbij het water. Wanneer je kiest voor een klein dorp kies je ook voor betrokkenheid bij het lokale sociale gebeuren en dien je mijnsinziens ook een stuk verantwoordelijkheid te nemen om het dorp in al zijn schoonheid, de voorzieningen, de omgeving met alle activiteiten in stand te houden en bestendig te maken voor de toekomst.  Het ontwikkelen en uiteindelijk schrijven van een Dorp ontwikkelingsplan is een prachtig initiatief en door actief deel te nemen hoop ik een steentje bij te dragen aan de toekomst van Maasbommel.

Wij zijn Miriam en Ger Broekmans. We wonen in de Heerstraat op nummer 22. Oorspronkelijk komen wij uit Limburg, hebben in Druten gewoond, maar wonen nu al ruim 25 jaar met veel plezier in Maasbommel. Ik ( Ger) heb o.a. 35 jaar in het speciaal onderwijs in Druten gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als directeur van de Ewaldenschool en later SBO de Dijk. Op dit moment geniet ik van mijn vervroegd pensioen. Miriam, die nu ook met vervroegd pensioen is, heeft ook altijd in het onderwijs gewerkt waarvan de laatste jaren op de St. Lambertusschool in ons dorp. We hebben vier kinderen Anke, Eefje, Sjirra en Loe en vier kleinkinderen, Luke, Janne, Rosa en Borre. Allen wonen in Maasbommel. De reden dat wij meewerken aan het DOP is dan ook dat wij het dorp nog aantrekkelijker willen maken voor onze jongeren zodat zij hier willen en kunnen blijven wonen. Maar natuurlijk ook voor alle bezoekers die ons dorp als recreant en toerist bezoeken. We willen ons vooral inzetten op onderdelen die beide kanten van de dijk verbinden, dorp en recreatiegebied. 

Mijn naam is Ilona Koolhaas en ik zet mezelf ook in voor het dorp ontwikkelingsplan. Sinds juli 2016 woon ik samen met mijn man Mike aan de Berghuizen dijk. Zelf ben ik geboren en opgegroeid in het drukke Den Haag en nu is Maasbommel voor mij een fijne plek om thuis te komen. In 2016 heb ik aan huis mijn eigen schoonheidssalon Liv Skin Care geopend en dat is ook super positief ontvangen door het dorp. Mijn doel met het dorpontwikkelingsplan is om de fijne aspecten van het dorp te behouden en ook te werken aan vernieuwing. Zodat het voor iedereen fijn is om in Maasbommel te blijven of te komen wonen!

Mijn naam is Marloes van Teeffelen en ook ik neem deel aan het Dorp  ontwikkelingsplan. Ik woon sinds januari 2017 in Maasbommel en ben net samen met mijn vriend Ron en hond Beau naar de Velddijksestraat verhuisd. Zelf ben ik geboren en getogen in Altforst en heb daar altijd prettig gewoond. Dit is net zo een fijn dorp als Maasbommel. Al moet ik natuurlijk eigenlijk zeggen stad. Het mooie aan zulke kleine dorpjes/stadjes is dat het heerlijk rustig leven is maar dat je ook echt het dorpsgevoel beleefd. Ik vind het belangrijk dat dit zo blijft. Ik hoop dat we samen met de DOP en medebewoners ervoor kunnen zorgen dat iedereen in Maasbommel dit gevoel beleefd en dat we er samen voor kunnen zorgen dat dit alleen maar beter wordt!

Even mezelf voorstellen, ik ben Sander Piët. Mijn vrouw Fabienne en ik wonen sinds April 2015 in Maasbommel op de Velddijksestraat. Wij hebben een zoon (26) en een dochter (27) die beide in Leiden wonen. We hebben jaren lang in België (het vaderland van Fabienne) op het Waalse platteland gewoond, maar in 2004 zijn we verhuisd naar Nederland (mijn vaderland) vanwege mijn werk. Wij woonde in Zoeterwoude (net naast Leiden) hetgeen zeer goed uitkwam met schoolgaande kinderen en het werk. Maar nu de kinderen uit huis zijn en mijn vrouw een aantrekkelijke baan heeft gevonden in Oss, zijn we ons hart weer achterna gegaan en gevlucht uit de drukke randstad. Hoe we in Maasbommel zijn gekomen? Heel simpel een passer met de punt in Oss en een cirkel van 25 KM er om heen en dan maar zoeken. Het enige criterium wat we hadden was dat er binnen 2 KM een winkel was om zout te kopen… en het huis moest naar ons zin zijn! En dat is ook de reden dat ik in de DOP zit. We moeten proberen te behouden waar we voor we gekozen hebben en er voor zorgen dat het aantrekkelijk blijft voor iedereen om ons heen die de zelfde keuze hebben gemaakt!

Hallo, mijn naam is Maaike de Jong. Ik woon samen met Dolf en onze kinderen Sep en Katoo. Wij wonen al bijna 16 jaar in Maasbommel. We zijn hiernaartoe gekomen omdat we op zoek waren naar een leuk huis aan de dijk, maar vooral ook meer ruimte en vrijheid rondom het huis. Vorig jaar ben ik benaderd om mee te werken aan het Dorpontwikkelingsplan. Met veel zin ben ik deze uitdaging aangegaan. Een mooi Leefbaar Maasbommel behouden vind ik heel belangrijk. Die Leefbaarheid creëer je niet in je eentje, daar heb je mensen voor nodig. Graag draag ik om deze reden mijn steentje bij. Bij het DOP, waar ik samen met drie andere leuke mensen bezig ben met de thema’s Bereikbaarheid, Vervoer&Veiligheid en Landschap&Natuur. Een project dat al loopt is het Welkomstpakket, hierbij ben ik ook vanaf het begin betrokken. Elke nieuwe inwoner in Maasbommel krijgt een leuke mand aangeboden met allerlei producten en bonnen en flyers van ondernemers en verenigingen uit Maasbommel. We hebben van verschillende nieuwkomers terug gehoord dat ze dit als een warm welkom hebben ervaren, super fijn!

Ik ben Anke van der Zandt en sinds 9 jaar woon ik in Maasbommel. Samen met mijn man Sander en onze dochters Luke en Janne, wonen we met veel plezier in de Heerstraat.

Een aantal maanden geleden werd mij de vraag gesteld of ik me aan wilde sluiten bij het Dorp ontwikkelingsplatform. Een club die samen denkt over hoe we Maasbommel nog mooier en leefbaarder kunnen maken dan dat het nu al is. Deze uitdaging wilde ik wel aangaan. Want samen met alle inwoners kunnen we er voor zorgen dat we de geweldige dingen van het dorp kunnen behouden en wellicht nog meer kunnen toevoegen.

Één van de dingen waar we al mee bezig zijn is het welkomstpakket voor de nieuwe inwoners. Op deze manier willen we iedereen welkom heten en maken de nieuwe mensen gelijk een beetje kennis met ONS mooie dorp.

Ik ben Sjoerd Hardus en woon samen met Merel, Lauren en Casper aan de Bovendijk in Maasbommel. Ik ben zelf opgegroeid in Maasbommel. Na een onbezorgde jeugd ben ik op mijn 19de vertrokken met het idee om nooit meer terug te komen, maar nu weer terug gekomen met het idee om nooit meer te vertrekken.
Ik heb mij aangesloten bij het Dorp ontwikkelingsplan omdat ik het belangrijk vind om met zijn allen te zorgen voor een levendig en gezellig dorp met voldoende voorzieningen voor alle leeftijden. Ik hoop dat alle mensen in Maasbommel op hun eigen manier een bijdrage willen leveren aan het dorp, zodat we met zijn allen kunnen blijven genieten van alles wat Maasbommel al biedt en nog te bieden heeft.

Mijn naam is Trees Boerakker. Ik woon al bijna 40 jaar in Maasbommel samen met mijn man Henk. We wonen nu aan de Bovendijk. We hebben 3 zonen, 2 schoondochters en een lieve hond. Onze 2 oudste zonen zijn al het huis uit en over een paar maanden de jongste ook.
Ik ben al bijna 20 jaar bestuurslid van het dorpscomité, welke vanaf volgende maand de naam Dorpsplatform Hanzestad Maasbommel gaat krijgen.
Ook heb ik me 12 jaar sterk gemaakt in de politiek als raadslid van Gemeente West Maas en Waal voor de leefbaarheid kleine kernen. Dat is dus ook hetgeen waar ik me nu sterk voor ga maken bij het Dorp Ontwikkelings Plan.

Mijn naam is Jeannette van Rossum. Ik woon sinds mijn huwelijk met Chris van Rossum, al 34 jaar in de Wolderweg te Maasbommel. We runnen samen een melkveehouderij en beheren een kudde Brandrode Runderen aan de Megense Ham te Appeltern. Bijna dertig jaar heb ik als basisschoolleerkracht gewerkt. We hebben drie kinderen. Te weten Kristel (26), Jacco (24) en Noortje (22), waarvan de jongste twee nog thuis wonen. Lezen, wandelen en theaterbezoek zijn mijn grootste hobby’s. Ik geniet erg van gezelligheid met familie en vrienden. Als vrijwilliger organiseer ik de Maas en Waalse Oogstdagen mee, schrijf ik artikelen in de Maas en Waler namens ZLTO Maas en Waal, en houd ik me bezig met promotie van Open Maas en Waal. Ik voel me erg thuis in het dorpse leven, en heb me aangemeld bij het Dorpsplatform om een bijdrage te leveren aan een fijne leef- en woonomgeving van Maasbommel. Dit in de overtuiging dat we als Maasbommelnaren met zijn allen, met een grote of kleine inspanning, de kwaliteit van leven, wonen en werken in ons dorp grotendeels zelf kunnen sturen en verbeteren.

Dag, mijn naam is Jack van Lent. Samen met mijn Marijke en onze zoons Koen en Rob zijn we 26 jaar geleden in Maasbommel komen wonen. En al heel snel werd vervolgens in Maasbommel onze derde zoon Ward geboren. Destijds zijn we overigens redelijk toevallig in Maasbommel terecht gekomen: Marijke werkte toen in Doetinchem en ik in Breda en Maasbommel bleek redelijk in het midden te liggen. Ik heb me hier altijd erg “thuis” gevoeld. Het elkaar groeten op straat vind ik leuk. En verder vind ik het rivierenlandschap bijzonder. De nieuwe nevengeul bij Maasbommel vind ik een aanwinst. In het dorp ben ik actief als voorzitter van het dorpscomité Maasbommel. Ik vind het belangrijk dat Maasbommel levendig blijft, een dorp met leuke activiteiten en samenzijn voor jong en oud, autochtonen en nieuwkomers. En dat gaat ook lukken als we zelf de handen uit de mouwen steken. Het DOP kan hier een mooie impuls aan geven. In het dagelijkse leven ben ik directeur/eigenaar van Digidoc BV in Nuenen. Wij ontwikkelen software en evaluatietools voor het onderwijs. Daarnaast ben ik lid van de Raad van Toezicht van het cultuurpodium “de Lindenberg” in Nijmegen en van de scholengroep KSU in Utrecht.

Hallo, ik ben Frank de Groot en woon met mijn vrouw Irene sinds 2017 in Maasbommel. Wij hebben in meerdere steden in Nederland gewoond en gewerkt. Op zoek naar rust, ruimte en landelijkheid hebben wij een prachtige plek gevonden in Maasbommel. Voor een snelle integratie is meedoen met het Dorp ontwikkelingsplan een ideale gelegenheid. En natuurlijk sta ik achter het belangrijkste doel: behoud en ontwikkeling van het dorp met alle moois, voorzieningen en activiteiten.

Hallo, Mijn naam is Irene Piets en ik woon samen met Frank sinds februari 2017 met veel plezier in Maasbommel. Met een drukke baan nog in Limburg en de wens om dichter bij onze kinderen in de Randstad te komen wonen, gecombineerd met een lange wens om dichtbij het water te wonen is, Maasbommel een goede keus geweest. Na een werkdag is het heerlijk thuis komen in een heel mooi gebied waar het goed vertoeven en te recreëren is. Maasbommel voelt als thuis vanaf dag één. Wat was het vriendelijk om bij de verhuizing al van meerdere buurtbewoners een welkomstkaart te krijgen en uitgenodigd te worden op de koffie. Graag wil ik bijdragen aan het leefbaar houden van ons mooie Hanzestadje, daar waar het kan en waar ik dit kan combineren met mijn baan als directeur van een bedrijf in de zorg. Provico is een bedrijf dat de huisartsen in Noord-Limburg ondersteunt met het opzetten van een netwerk voor de begeleiding van patiënten met psychische problematiek. Ik vind het belangrijk dat Maasbommel een mooie en rustige plaats blijft waar het goed vertoeven is. We kunnen dit elkaar nog een beetje mooier en levendiger maken. Ik ben ervan overtuigd dat het alleen maar lukt wanneer we daar zelf als bewoners aan meehelpen om een ieder jong en oud en al dan niet geboren in Maasbommel zich thuis te laten voelen.

Ik ben Emile Petit en woon samen met mijn grote liefde Corinne en onze 3 bandieten (Yves, Xavi en Aeden) aan de Hanzestraat in Maasbommel. Ik ben geboren en getogen in Maasbommel. Na een hele fijne jeugd ben ik op mijn 19de op kamers gegaan in Wageningen. Sinds 2016 wonen wij met omzwervingen in Heerewaarden en Wamel weer in het centrum van de wereld, in ieder geval onze wereld; te weten Maasbommel. Toen ik gevraagd werd om mijzelf aan te sluiten bij het Dorp ontwikkelingsplan heb ik dat gedaan. Het paste goed in het verlengde van mijn inspanning om een nieuwe MFA te realiseren. Ik ben van mening dat als je iets wilt veranderen (of juist wil behouden) in je eigen leefomgeving dat je dan ook zelf initiatief moet nemen om iets te doen. Er is niets makkelijker dan vanaf de zijlijn commentaar leveren op anderen. De leefbaarheid in een dorp, zeker een klein dorp is afhankelijk van de betrokkenheid en inzet van de bewoners. Graag wil ik mij dan ook hard maken voor de leefbaarheid in het dorp, het behouden van de voorzieningen en het versterken van het uitstraling van het dorp. Ik hoop hierbij de steun te krijgen van de andere bewoners in het dorp zodat we met zijn allen ons dorp nog fijner en leuker kunnen maken.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud